Élőt, élővel érdemes táplálni! És gyógyítani?

Természetesen egész-séges?

Természetesen egész-séges?

Csicsóka lepény répásan

2017. december 10. - segitsmagadon

 

img_20171201_125345.jpg

Kedves Olvasóm!

 

40 dkg csicsóka

2 db közepes sárgarépa

2 db tojás

2 mokkáskanál természetes só (parajdi, tassi erdélyi, himalája, stb)

2-3 evőkanál liszt (ahogy érzed)

4 gerezd fokhagyma

 

Fűszerek ízlés szerint:

 

1-2 mokkáskanál örölt szerecsendió,

őrölt kömény,

majoránna,

bazsalikom,

chili paprika vagy bors.

Sütéshez kacsa vagy libazsír. Egészséges! Olyan természetű, mint a legfinomabb oliva olaj.

A csicsókát kefével alaposan lemosom. Nem hámozom

meg, mert sok vitamin van a héjban. Végeit levágom. Répát meghámozom. Lereszelem őket nagy lyukú reszelőn. Fokhagymát is lereszelem, a kis lyukún.

img_20171201_132519.jpg

Megsózom, befűszerezem összekeverem. Kicsit állni hagyom, kb 10-15 percet.

Sütés előtt beleütök két tojást, és éppen annyi lisztet adok hozzá, hogy formálható legyen és összetapadjon.

Felforrósított kacsazsírba kanállal kiszaggatom. Körülbelül 1,5 -2 cm vastagságúra kilapítom, világos barnára sütöm.

img_20171201_151226.jpg

17-18 lepény lesz, ebből a mennyiségből.

 

img_20171201_152015.jpg

Jó étvágyat és egész-séget kívánok!

 

Utóirat: Ha a kezed elszíneződik, fél citrom levébe mártogasd.

 

Kattints erre a címre vagy a képre.

Csicsóka előnyös élettani hatásai

img_20171201_132459.jpg

 

Tóth Mária – totma -

ügyviteli és felépülés specialista

 

Támogatod? Ha hasznodra voltam

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetszeruen.blog.hu/api/trackback/id/tr8213470703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása