Kedves Olvasóm!
40 dkg csicsóka
2 db közepes sárgarépa
2 db tojás
2 mokkáskanál természetes só (parajdi, tassi erdélyi, himalája, stb)
2-3 evőkanál liszt (ahogy érzed)
4 gerezd fokhagyma
Fűszerek ízlés szerint:
1-2 mokkáskanál örölt szerecsendió,
őrölt kömény,
majoránna,
bazsalikom,
chili paprika vagy bors.
Sütéshez kacsa vagy libazsír. Egészséges! Olyan természetű, mint a legfinomabb oliva olaj.
A csicsókát kefével alaposan lemosom. Nem hámozom
meg, mert sok vitamin van a héjban. Végeit levágom. Répát meghámozom. Lereszelem őket nagy lyukú reszelőn. Fokhagymát is lereszelem, a kis lyukún.
Megsózom, befűszerezem összekeverem. Kicsit állni hagyom, kb 10-15 percet.
Sütés előtt beleütök két tojást, és éppen annyi lisztet adok hozzá, hogy formálható legyen és összetapadjon.
Felforrósított kacsazsírba kanállal kiszaggatom. Körülbelül 1,5 -2 cm vastagságúra kilapítom, világos barnára sütöm.
17-18 lepény lesz, ebből a mennyiségből.
Jó étvágyat és egész-séget kívánok!
Utóirat: Ha a kezed elszíneződik, fél citrom levébe mártogasd.
Kattints erre a címre vagy a képre.
Csicsóka előnyös élettani hatásai
ügyviteli és felépülés specialista
Támogatod? Ha hasznodra voltam