Kedves Olvasóm!
Spenótot vettem a piacon! Nénitől.
Zöld volt és frissnek látszott!
Nézegetem otthon, óriási leveleit, és gyanút
fogtam, hogy ez bizony nem spenót. Eltartott
egy darabig, mire beugrott, hogy jééééé,
ez mángold.
Viszont nagyon kellemes zöld italt csináltam
belőle reggel, kiwivel turmixolva.
Semmi más: 4 kicsi kiwi, 3 marék szárától
megfosztott mángolddal, felöntve egy bögre
vízzel (2,5 deci). Isteni!
Szóval felismertem a mángoldot! Nahát, csak
csodálom magamat miket tudok! Hahhhahhha!
Utána néztem, mert érdekelt az élettani hatása!
Élelmeknél is, meg fűszereknél is, újabban
beírom a keresőbe: „valami HATÁSA”, vagy
valami „élettani hatása”.
Mert ugye minden ÉL-elemnek van
a testünkre ÉL-ettani hatása, és ez a téma
most érdekel engem, mert egészségesen
akarok meghalni, nem betegen.
Komolyan, ez az egyik életcélom.
Nagyon megörültem a mángoldról olvasható
hatásoknak, főleg a házipatika oldalról szedtem
az infót. Hiszek bennük.
Az őrangyalom, vagy a gondviselés segíti
az utamat. Mert hagyom neki.
És ezt, meg is köszönöm most.
Címszavakban, mit tesz a mángold
testünkkel?
Lassítja az öregedési folyamatokat.
Erősíti az immunrendszert.
Gazdag K vitaminban, a csontok erősítésére.
Segíti a cukor-anyagcserét, vércukorszint
csökkentő.
28 -féle antioxidánst tartalmaz, a szabad
gyököket hatástalanítja, így lesz elég
oxigéned a sejtjeidnél.
Ha nincs elég oxigén a sejteknél, akkor
jönnek a bajok, ezért fontos a testedzés,
a napi 1 óra séta például.
Jön a test gombásodása, különféle
helyeken.
És a rák is egyfajta gomba. Penész
szaporodás, majd rothadás.
Nincs vized nincs oxigéned!
Így néznek ki a sejtjeid?
A fotót kizárólag bemutatási célból készítettem!
Csökkenti a szívkoszorúér betegségek
kockázatát.
Csökkenti a vérnyomást.
„egyesíti magában többféle egészséges
zöldségféle, például a spenót, a sárgarépa,
a spárga értékes összetevőit: gazdag
A- ,B1-, B2-, B6-, C-, E-, K-vitaminban,
szerves savakban (alma-, citrom-, oxálsav),
ásványi anyagokban, nyomelemekben,
például folsavban, foszforban, kalciumban,
káliumban, magnéziumban és vasban.”
Forrás: házipatika.com
„Antioxidáns tartalma segíthet a tüdő-
és emésztőszervi daganatos betegségek
megelőzésében, erősíti az immunrendszert,
véd a szabadgyökök ellen.”
Forrás: házipatika.com
Tóth Mária – totma -
ügyviteli és felépülés specialista