Kedves Olvasóm!
Ez cukros, de nagyon finom.
Élvezni a finom étel élményét,
adja is, az egészség jó érzését.
Élni öröm!
Előkészítés 30 perc, sütés 40-50 perc.
Hozzávalók:
4 púpozott evőkanál liszt
2 púpozott evőkanál cukor
2 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
½ sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
125 g, azaz fél ráma margarin (lehet vaj is)
2 db tojás
3 db kisebb érett banán
1 teáskanál citromlé
A margarint sóval és a cukorral habosra
keverjük.
Lisztet, sütőport, szódabikarbónát és
vaníliás cukrot hozzákeverjük.
Banánokat pépesítjük. Villával csináltam,
egy külön tálban.
Hozzáadjuk a pépes banánhoz a tojásokat
és az egy teáskanál citromlevet. Kikeverjük.
A lisztes anyaggal összekeverjük a tojásos
banán masszát, és gondosan kikeverjük.
Őzgerincben sütjük készre.
Szilikonos őzgerinc formát használtam, így
nem kellett kizsírozni és lisztezni.
Semmiféle gépet nem maszatoltam, fakanalat
használtam és a kezemet a lisztes folyamatnál.
Az eredeti recept, ír hozzá: reszelt citromhéjat,
vagy narancshéjat, csoki darabokat, vagy
mazsolát, aszalt gyümölcsöket, rum aromát.
Ez utóbbiakat én nem raktam bele.
Kíváncsi voltam, milyen lesz így, natúran.
Itt a fotó. Kicsit csokira sült, de a gázsütőt
még nem tapasztaltam ki Katinál, a tesómnál.
Remek lett. Legközelebb szőkébbre sütöm,
kisebb lángon. 45 – 50 percet ír a recept.
És, hogy 180 fokon süssük!
Ez a gázsütőnél a takarék láng felett
van egy kevéssel.
Ez 40 perc alatt lett ilyen, és belül
is átsült eléggé, rendesen.
Sütőajtót nem nyitogatjuk, csak kb. a
40. percnél nézzük meg.
Magában is jó, de kompóttal, lekvárral,
Isteni!
Hálásan köszönöm a recept írójának,
Tisza Brigittának.
Annyiban változtattam, hogy nem súlyban
adtam meg a mennyiséget, hanem kanál
mércére átfordítottam.
Szeretettel adom közre!
Tóth Mária - totma -
ügyviteli és felépülés specialista