Élőt, élővel érdemes táplálni! És gyógyítani?

Természetesen egész-séges?

Természetesen egész-séges?

Spenót helyett mángold?

2019. május 15. - segitsmagadon

Kedves Olvasóm!

 

Spenótot vettem a piacon! Nénitől.

 

Zöld volt és frissnek látszott!

 

Nézegetem otthon, óriási leveleit, és gyanút

fogtam, hogy ez bizony nem spenót. Eltartott

egy darabig, mire beugrott, hogy jééééé,

ez mángold.

 

Viszont nagyon kellemes zöld italt csináltam

belőle reggel, kiwivel turmixolva.

 

Semmi más: 4 kicsi kiwi, 3 marék szárától

megfosztott mángolddal, felöntve egy bögre

vízzel (2,5 deci). Isteni!

 

Szóval felismertem a mángoldot! Nahát, csak

csodálom magamat miket tudok! Hahhhahhha!

 

Utána néztem, mert érdekelt az élettani hatása!

 

Élelmeknél is, meg fűszereknél is, újabban

beírom a keresőbe: „valami HATÁSA”, vagy

valami „élettani hatása”.

 

Mert ugye minden ÉL-elemnek van

a testünkre ÉL-ettani hatása, és ez a téma

most érdekel engem, mert egészségesen

akarok meghalni, nem betegen.

Komolyan, ez az egyik életcélom.

 

Nagyon megörültem a mángoldról olvasható

hatásoknak, főleg a házipatika oldalról szedtem

az infót. Hiszek bennük.

 

Az őrangyalom, vagy a gondviselés segíti

az utamat. Mert hagyom neki.

És ezt, meg is köszönöm most.

 

Címszavakban, mit tesz a mángold

testünkkel?

 

Lassítja az öregedési folyamatokat.

 

Erősíti az immunrendszert.

 

Gazdag K vitaminban, a csontok erősítésére.

 

Segíti a cukor-anyagcserét, vércukorszint

csökkentő.

 

28 -féle antioxidánst tartalmaz, a szabad

gyököket hatástalanítja, így lesz elég

oxigéned a sejtjeidnél.

 

Ha nincs elég oxigén a sejteknél, akkor

jönnek a bajok, ezért fontos a testedzés,

a napi 1 óra séta például.

 

Jön a test gombásodása, különféle

helyeken.

 

És a rák is egyfajta gomba. Penész

szaporodás, majd rothadás.

 

Nincs vized nincs oxigéned!

 

Így néznek ki a sejtjeid?

oxidalodott_sejtek_wp_20161127_002.jpg

 

A fotót kizárólag bemutatási célból készítettem!

 

Csökkenti a szívkoszorúér betegségek

kockázatát.

 

Csökkenti a vérnyomást.

 

egyesíti magában többféle egészséges

zöldségféle, például a spenót, a sárgarépa,

a spárga értékes összetevőit: gazdag

A- ,B1-, B2-, B6-, C-, E-, K-vitaminban,

 

szerves savakban (alma-, citrom-, oxálsav),

ásványi anyagokban, nyomelemekben,

például folsavban, foszforban, kalciumban,

káliumban, magnéziumban és vasban.”

 

Forrás: házipatika.com

 

Antioxidáns tartalma segíthet a tüdő-

és emésztőszervi daganatos betegségek

megelőzésében, erősíti az immunrendszert,

véd a szabadgyökök ellen.”

 

Forrás: házipatika.com

 

Tóth Mária – totma -

ügyviteli és felépülés specialista

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetszeruen.blog.hu/api/trackback/id/tr3014828076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása